Değirmenci Dayı

Balıkesir ilinin dağ yöresi olarak bilinen Dursunbey Kepsut ilçe sınırı Sarnıç köyü, Suçıktı mevkiinde dedelerimizden kalma en az 150 yıllık geçmişi olan su değirmenini akrabalarımızdan 2009 yılında kiraladım. Atıl durumda olan bu su değirmenini restore ederek faaliyete geçirdim.
Dursunbey bölgesinin Türkiye’de organik ve doğal tarıma en uygun bölge seçilmesinde sonra bu durumu değerlendirmek istedim. Önce üretici köylülerle iş birliği yaparak yetiştirdikleri ürünlerde gübre ve zirai-kimyasal ilaç kullanmadan tamamen yerel tohumlarla üretim yapmaları için üreticileri ikna ettim. İlk yıl 3 üretici ile başladım. Şuan 16 üretici köylü ile tamamen yerel tohumlarla ilaç ve gübresiz olarak mahsul yetiştirmekteyiz. Bu ürünlerin üretim süreçlerini bizzat takip etmekteyim. Elde edilen hasadı su değirmenimde yüzde 100 doğal ve katkısız olarak tam buğday ununa dönüştürüyorum. Yine yerel tohumdan ilaçsız ve gübresiz olarak nohut üretimi yapıyorum.”.
Şırdan Mayalı Keçi Peyniri

2014 Yılı mart ayında Bursa Mustafakemalpasa ilçesi Söğütalan Köyünde kuruluşu 1823 yılından önce yapıldığı tespit edilen üç taşlı bir değirmen daha aldım. Tamamen harap durumda olan bu değirmeni restore ederek yeniden faaliyete geçirdim. 2014 Temmuz ayından itibaren üretime geçtim. Değirmenimiz 2 taşlı olup 3. Taşın yerinde de elektrik üretimi yaparak kendi elektiriğimizi üretiyoruz. Hobi olarak başladığımız değirmenciliğimiz şu an kaybolmaya yüz tutmuş değirmencilik mesleğini profesyonel olarak yapmaktayız . Değirmenimizde tam buğday unu yulaf unu çavdar unu arpa unu mısır unu üretimi ve ayrıca kırma ve ezme çeşitlerini yapmaktayız.

Neden bizi seçmelisiniz

Sağlıklı Yiyecek

Doğadan Sofranıza

Taze ve Katkısız Ürünler

Geleneksel Tarım